Zoek
Sluit dit zoekvak.

Deel woningen De Scheg voorlopig uit verkoop na tegenvallende belangstelling

Een deel van de woningen die worden aangeboden in het project Eilands’ Eigen is uit de verkoop gehaald. Reden is de tegenvallende belangstelling. Omdat voor andere woningen wel voldoende interesse is, wordt de bouw nu in twee fases uitgevoerd.

“De eerste woningtypes hebben de voorverkoopdrempel gehaald (de Parkappartementen) of bijna gehaald (de Herenhuizen 150). Dat is uiteraard goed nieuws. Er zijn echter ook woningtypes die minder snel verkopen. Om de start van de bouw niet te laten belemmeren door de voorverkoopdrempel van deze woningen, hebben wij besloten om het plan te faseren,” meldt ontwikkelaar Vorm in de nieuwsbrief van het project.

Lees ook: Woningen De Scheg niet populair door hoge prijzen: ‘Ik ben me te pletter geschrokken’

De woningtypes Tuinwoning 125, Villa 225 en Tuinvilla zijn nu voorlopig uit de verkoop gehaald. Deze woningen vormen samen de tweede fase van het plan. De website van Eilands’ Eigen geeft aan dat er in de eerste fase van het project nog voldoende woningen te koop zijn. Zoals de Tuinwoning 133. Deze woningen,waarbij het nummer staat voor het aantal vierkante meters oppervlak, zijn te koop vanaf 760.000 euro vrij op naam.

Verduurzamingsslag

In de nieuwsbrief van deze maand kondigt ontwikkelaar Vorm actie aan om de woningen aantrekkelijker te maken: “Naast de fasering van het plan introduceren we namelijk – gezien de belemmeringen in de huidige woningmarkt – een ruim pakket met verkoopstimulerende maatregelen. Ook gaan we een grote verduurzamingsslag (met zeer positieve financiële gevolgen voor onze kopers) doorvoeren op de grondgebonden woningen.”

RTVA schreef eerder deze maand al over de tegenvallende verkoop van de woningen. Veel Amstelveense geïnteresseerden zijn afgehaakt door de hoge prijsstelling.  Vorm liet in een reactie op de tegenvallende verkoop weten: “Hoge grondstofprijzen, stijgende energieprijzen, gestegen rentes ten opzichte van eerdere perioden hebben een effect op de doorloopsnelheid van verkopen.”

Wel woningen rond 500.000 euro in Uithoorn

In een eerdere nieuwsbrief van Eilands’ Eigen werd al ingegaan op de prijzen van de woningen. Daarin werd geschreven: “Voor mensen die hoopten dat de grondgebonden woningen € 500.000,- zouden kosten (wat uiteraard helemaal niet kán) is  €700.000,- wellicht even schrikken. Maar we zitten natuurlijk niet in Drenthe, maar op één van de hotspots van Nederland, onder de rook van Amsterdam. ”

In Uithoorn werd deze maand bewezen dat het ontwikkelen van grondgebonden eengezinswoningen rond het half miljoen wel mogelijk is. Op het oude terrein van Connexxion worden nu woningen aangeboden met 112 tot 127 vierkante meter oppervlakte. De prijzen van deze typen woningen liggen tussen de 440.000 en 555.000 vrij op naam.

 

Advertenties