Search
Close this search box.

Delen Westwijk al twee weken in het donker

Sparrendaal, Tolhoeksbos, Houtwielhof, Oosthoekhof, Boschplaat, Schweitzerlaan en Birkhoven in Westwijk hebben nu al vijftien dagen geen straatverlichting. “Het lijkt hier wel een spookbuurt”, zegt een bewoner. Sinds maandag 10 juli is de complete straatverlichting uitgevallen.

Diverse meldingen bij de gemeente hebben tot nu niets opgeleverd. “Meerdere bewoners hebben via de gemeentelijke app Fixie een melding gedaan, maar als antwoord krijgen we dat de gemeente de melding niet kan oplossen”, zegt een bewoner van Sparrendaal. “Het is ook gewoon gevaarlijk. Als je ’s avonds met de auto thuis komt zie je bijna niets. En vellig is het natuurlijk ook niet om zo in het donker te lopen.”

De gemeente reageerde op de Fixie-meldingen dat het het probleem niet kan oplossen en dat ze de melding hebben doorgestuurd naar de meetdienst. Over wanneer er iets gaat gebeuren is nog niets bekend. “De eerste meldingen werden al op 13 juli gedaan maar tot op heden is er dus niets gebeurd”.

Voorlopig zitten een groot aantal straten in Westwijk dus nog zonder straatverlichting.

Update: Dinsdag 25 juli werkte bijna alle verlichting weer. Alleen Sparrendaal en Houtwielhof zitten nog in het donker. Liander kan het probleem nog niet vinden en blijft naar een oplossing zoeken.

Advertenties