Search
Close this search box.

Distributie bundel gedichten Amstelveense jongeren probleem: Power Poetry voor niemand?

Kunstenaar Hans Breuker zit met de handen in het haar. Onlangs startte hij een poeziēproject voor jongeren. Het resultaat moet samenkomen in een bundel die als cadeautje aan de Amstelveense jongeren wordt verstrekt. Maar de distributie van 5.000 bundels lijkt een probleem te worden.

“Het is natuurlijk het meest logisch om bundels via de middelbare scholen te verspreiden. Maar nu blijkt dat scholen helemaal niet zitten te wachten op een dichtbundel die door de Amstelveense jeugd is geschreven. Ik heb ze allemaal meerdere keren gemaild en krijg geen reactie. Op het KKC na. Die hebben geen interesse. Want ze hebben het te druk om mee te werken. Maar het gaat alleen om een bundel aan leerlingen meegeven! Ik kan er niet bij,” zegt Breuker teleurgesteld

Lees ook: Kunstenaar Hans Breuker waagt zich aan gedichtenbundel over Amstelveen

Breuker zette zijn project op in samenwerking met de gemeente Amstelveen. Onlangs hield hij zijn eerste workshop die helemaal volgeboekt was met bevlogen jeugdige dichters. De power poetry die Breuker predikt slaat aan bij de jeugd. Er volgen nog drie bijeenkomsten die uiteindelijk moeten resulteren in de bundel.

“Maar straks sta ik met 5.000 bundels die ik niet kwijtkan. Op basis van de privacywetgeving kunnen ze ook niet opgestuurd worden. Daarbij, opsturen zou ook veel kosten met zich meebrengen. Scholen geven altijd hoog op dat ze om cultuur geven, maar nu geven ze niet thuis. Ik vind dat oprecht jammer. Als we niet vechten voor cultuur, waar vechten we dan voor?!”

Advertenties