Search
Close this search box.

Diwali Festival deze zaterdag weer op Stadsplein

Het Stadsplein is zaterdag 22 oktober weer domein van het India Diwali Festival.  Van 12.00 tot 19.00 uur kan iedereen weer kennismaken met de Indiase cultuur. De toegang is zoals altijd gratis.

Diwali wordt in heel India gevierd, ongeacht de achtergrond of religie. Het feest is een belangrijke tijd, want het symboliseert de overwinning van het goede over het kwade en het licht over de duisternis.

Ontmoeting

Wethouder Adam Elzakalai (Economische Zaken): “Amstelveen is echt een internationale stad, met een grote culturele diversiteit. We streven ernaar een inclusieve stad te zijn die diversiteit omarmt, omdat we willen dat alle inwoners zich thuisvoelen en elkaar beter leren kennen.”

Burgemeester Tjapko Poppens vult aan: “De gemeente stimuleert dat inwoners met verschillende culturele achtergronden en nationaliteiten meer met elkaar in contact komen. Het India Diwali Festival is een mooi voorbeeld van een laagdrempelig evenement waar Amstelveners met verschillende achtergronden elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met de rijke Indiase cultuur. Een mooi evenement voor Amstelveen.

Kleurrijk

Het programma is kleurrijk net als andere jaren. Er treden vele artiesten op die de kenmerkende Indiase sound laten horen. Uiteraard zijn er verschillende restaurants die de wereldberoemde Indiase keuken vertegenwoordigen.

Diwali Festival Amstelveen verbindt mensen van verschillende culturen en achtergronden met elkaar. Niet alleen mensen uit India maar ook lokale inwoners, expats en andere internationals zijn trouwe bezoekers van het festival.

Advertenties