Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dodelijk slachtoffer bouwongeval The Mayor was 63-jarige verenigingsman uit Heerde

De man die gisteren overleed na een noodlottig bouwongeval bij The Mayor is de 63-jarige Rein van Leeuwen uit de gemeente Heerde in Gelderland. In zijn woonplaats is met verslagenheid op zijn dood gereageerd.

Van Leeuwen was ondermeer bestuurslid en scheidsrechter bij de voetbalclub VV Heerde. De regionale krant De Stentor schrijft dat de timmerman in november met pensioen zou gaan. “Hij had veel zin om bij de club allerlei klusjes te gaan doen in het onderhoud. Het is natuurlijk extra zuur dat hij dat niet meer mag meemaken,” zegt in voorzitter van VV Heerde tegen de krant.

Man met glimlach

Verenigingsman Van Leeuwen stond bekend als een goedlachse man die ook twintig jaar lang scheidsrechter was. “Wij kennen Rein als een gedreven persoon die als scheidsrechter heel goed een wedstrijd kon aanvoelen en met zijn persoonlijkheid heel veel met glimlach of een kort praatje kon oplossen. Rein is van de generatie “niet lullen maar poetsen,” staat te lezen in een In Memoriam op de website van VV Heerde.

Lees ook: Bouwvakker uit Gelderland overleden na ongeval op bouwplaats The Mayor aan Burg. Rijnderslaan

Volgens De Stentor is Van Leeuwen onder een houten kozijn terechtgekomen en hebben reanimatiepogingen daarna niet meer geholpen. De arbeidsinspectie doet onderzoek en doet net als de politie geen nadere mededelingen over het onderzoek.

Vader en opa

VV Heerde leeft vooral mee met de nabestaanden van Rein van Leeuwen. “Het is onwerkelijk en niet te bevatten dat hij op 63-jarige leeftijd opeens uit het leven is gerukt.  Wij wensen zijn vrouw en (klein)kinderen heel veel sterkte met het plotselinge verlies van hun partner, vader en opa.”

Foto: Google Streetview, VV Heerde.

Advertenties