Zoek
Sluit dit zoekvak.

Dorpsfeest Nes aan de Amstel geopend met traditioneel voetbalduel

Ieder derde weekend van juni staat Nes aan de Amstel in het teken van het dorpsfeest. Drie dagen lang keert iedereen die ook maar iets met de dorpskern heeft terug naar hun roots. De feestweek wordt traditioneel geopend met een voetbalwedstrijd in “De Kuil’ tussen FC Nes United en Atletico Nes.

Beide teams bestaan uit echte “Nessers’ zoals ze zich zelf noemen.  Allemaal hebben ze op basisschool De Zwaluw gezeten en allemaal zijn ze opgegroeid in dat aparte stukje Amstelveen. Van hoog niveau is de wedstrijd niet, maar verliezen wil niemand. Anders wordt ik een jaar lang herinnert aan die nederlaag. Zoals vorig jaar toen we met strafschoppen verloren’, zegt aanvoerder Wouter den Boer van Atletico Nes.

“Natuurlijk gaan we voor de winst. Maar deze wedstrijd is zo veel meer dan dat. Het is één grote reünie. Al die jongens waren we nu mee spelen komen allemaal uit het dorp. We zijn een hechte vriendengroep”, laat Thomas Brommer, coach van FC Nes United weten.

De wedstrijd lijkt, net als vorig jaar, op strafschoppen uit te draaien , maar vlak voor tijd scoor FC nes United de winnende goal (2-1). De zege wordt gevierd als of de Champions League is gewonnen. Al snel na het duel verzamelt iedereen zich aan de bar van de plaatselijke scouting. Het dorpsfeest is begonnen.

Ondertussen begint de feesttent, aan de voet van kerk, voor het eerst dit weekend vol te stromen. Het is duidelijk dat het dorpsfeest is begonnen.  Klik hier voor het complete programma.

1Amstelveen is het hele weekend in Nes aan de Amstel te vinden en probeert antwoord te krijgen op de vraag wat Nes aan de Amstel zo speciaal maakt. De reportage zal vanaf donderdag 22 juni te zien zijn.

Advertenties