Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Drama voor Bovenkerkse ijscoman Lex Koot: ‘bedrijfsongeval’ houdt ‘m deze zomer van straat

Lex Koot

Een drama voor de Bovenkerkse ijscoman Lex Koot. Vorige week zorgde een ‘bedrijfsongeval’ ervoor dat hij de komende maanden uit de roulatie is. Door een onhandigheidje kwam Lex onder zijn eigen ijskar te liggen. Het herstel van de vrolijke ijsjeschepper gaat zeker zes tot acht weken duren.

Koot ligt er verslagen bij in z’n bed. Ondank dat hij altijd moed houdt, vindt hij het vreselijk dat z’n geliefde hobby uitvoeren even niet mogelijk is. Koot had altijd de wens tijdens zijn pensioen ijscoman te worden. En hij voegde daad bij het woord. Al enige jaren kunnen Bovenkerk en wijde omgeving rekenen op Lex en zijn prachtige ijskar.

‘Meer dan alleen bolletjes scheppen’

Het ijsje dat 1Amstelveen kwam langsbrengen om de pijn enigszins te verzachten ging gelukkig gepaard met een glimlach. Maar Bovenkerk zal het de komende tijd zonder ijs moeten. Want de werkzaamheden van Lex worden niet overgenomen. “Helaas, maar het houdt meer in dan alleen een bolletje scheppen. Een vervanger is dus niet mogelijk,” zegt hij bijna verontschuldigend.

Advertenties

Accuraat