Search
Close this search box.

Dronken bestuurder cabrio ramt lantaarnpaal aan Sportlaan en kan voorlopig fluiten naar rijbewijs

De Amstelveense politie heeft gisteravond op Facebook en Instagram foto’s geplaatst van een ongeluk dat maandagochtend plaatshad aan de Sportlaan. Een beschonken bestuurder van een cabrio had daar de nodige ravage aangericht.

Het ongeluk gebeurde maandagochtend rond kwart over zes. De automobilist was de macht over het stuur verloren en had behoorlijk slingerend over twee rijbanen gereden. De bestuurder raakte hierbij een stoepje, waardoor de auto aan de linkerkant van de weg een lantaarnpaal raakte.

Lantaarnpaal

De lamp van de lantaarnpaal viel eruit, waardoor de bestuurder uitweek naar de rechterkant van de weg. Hier reed de bestuurder een boom omver om vervolgens een lantaarnpaal compleet uit de grond te rammen. De auto kwam tot stilstand op een parkeerplaats.

De bestuurder van de auto liep geen letsel op maar kon door de politie wel als beschonken worden betiteld na een blaastest. De man blies 735ugl. De strafmaat zal later worden bepaald. Maar volgens ingevorderd.nl kan hij rekenen op een boete rond de 850 euro. Daarnaast geldt bij een dergelijke overtreding ook een rijontzegging van zeven maanden.

Foto: Politie Amsterdam – Amstelland

Advertenties