Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Eerste Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan jong talent Eve Boontje

In Museum JAN is gisteravond voor de eerste keer de Amstelveense Kunstprijs van de Raad uitgereikt aan een eindexamenkandidaat van de Gerrit Rietveld Academie. De prijs is een initiatief van de gemeenteraad en geeft jong veelbelovend talent de kans zich te laten zien en verder te ontwikkelen. Deze eerste prijs gaat naar Eve Boontje.

De winnaar van de Kunstprijs van de Raad krijgt een projectatelier binnen het gemeentelijke ateliergebouw Ateliers 24 voor de duur van één jaar. “Het is een mooi initiatief van de raad om op deze manier talentvolle kunstenaars letterlijk de ruimte te geven om zich verder te kunnen ontwikkelen”, zegt wethouder Herbert Raat (kunst en cultuur). “Het past naadloos in onze Cultuuragenda: De Stad als Podium, waarin we startende kunstenaars willen stimuleren en een podium bieden. Uit de vele inzendingen blijkt voor deze prijs veel enthousiasme te bestaan onder de studenten. We hopen dan ook dat de Kunstprijs van de Raad een vervolg krijgt en uitgroeit tot een zeer gewilde prijs onder beginnend kunstenaars.”  

Museum JAN

Museum JAN was zo onder de indruk van het werk van aanstormend talent, glaskunstenaar Eve Boontje (2000), dat het besloot het winnende werk aan te kopen voor de eigen collectie. Mede mogelijk gemaakt dankzij de Stichting Vrienden van Museum JAN. 

Marieke Uildriks, directeur van Museum JAN: “We zijn ontzettend blij met deze aankoop. Museum JAN blinkt uit in glaskunst en we hebben de ambitie om jonge makers te stimuleren die de uitdaging aandurven om met glas te werken. Het werk van Eve Boontje sprak ons gelijk aan, het is heel poëtisch, verhalend en van nu. We zijn de vrienden van het museum dan ook zeer dankbaar dat we onze vaste collectie mogen verrijken met dit prachtige, hedendaagse glasobject.”

Advertenties

Accuraat