Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Derby RODA ‘23 – Sporting Martinus gelijk op eerste speeldag voetbalseizoen

De derby tussen RODA’ 23 en Sporting Martinus is door de KNVB gelijk geprogrammeerd in het openingsweekend van de competitie op zondag 24 september. Het duel wordt gespeeld in Bovenkerk. Een dag eerder, zaterdag 23 september, treffen ook Amstelveen Heemraad en SV Ouderkerk elkaar.

De return van het duel tussen RODA ‘23 en Sporting Martinus op Sportpark Overburg is op zondag 4 februari. 

De KNVB maakt eerder al de competitie-indeling bekend maar afgelopen nacht verscheen ook het speelschema. De derby is tegelijkertijd met de klassieker Ajax – Feyenoord. RODA ‘23, die dit jaar haar honderdjarig bestaan viert, heeft op die dag ook een grote reünie voor oud-spelers georganiseerd. Of die dan ook werkelijk gehouden zal worden is nog niet bekend.

De uitzending van De 8 van Amstelveen die geheel in het teken stond van de derby op 30 april 2023

In de zaterdag derde klasse B staan er dit jaar meerdere derby’s op het programma. Het gedegradeerde AMVJ, Amstelveen Heemraad en het naar de zaterdag overgestapte SV Ouderkerk ontmoeten dit seizoen ook nog streekgenoot Legmeervogels uit Uithoorn. De eerste derby in deze klasse is ook gelijk tijdens de eerste speelronde. Op 23 september ontvangt Amstelveen Heemskerk SV Ouderkerk. 

Acht derby’s dit seizoen

Naast de twee derby’s in de zondag tweede klasse B zijn er ook nog ze in de zaterdag derde klasse B. De laatste derby van het seizoen wordt gespeeld op zaterdag 16 maart. We zetten even alles voor u op een rij zodat u ze vast in de agenda kan zetten.

De 8 van Amstelveen

Ook komend seizoen zal 1Amstelveen weer wekelijks terugblikken op de gespeelde wedstrijden in het programma De 8 van Amstelveen. Daarin bespreken presentator Mathijs Groenewoud en analist Peter Grifhorst alle ins en outs van de eerste elftallen van de lokale voetbalclubs. Uiteraard ook wedstrijdverslagen, interviews  en reportages. De eerste uitzending is op dinsdag 19 september. Daarin blikken we terug op de eerste ronde van de beker en kijken we vooruit naar de eerste speelronde waarin dus gelijk twee derby’s op het programma staan. 

RKAVIC (zaterdag 4e klasse) en Nautilus (zondag 5e klasse) spelen dit seizoen geen derby’s.

Advertenties

Accuraat