Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste twintig bomen walnotenbos bbA geplant aan Biesbosch

Afgelopen dinsdag zijn de eerste 20 walnotenbomen geplant op het terrein achter de flat van de Biesbosch 225. De bomen vormen een onderdeel van de dertig die er in totaal worden geplaatst in het kader van het dertigjarig bestaan van de lokale politieke partij Burgerbelangen Amstelveen (bbA). De partij walnotenbomen is een geschenk van bbA aan de inwoners van Amstelveen.

De wethouder van groenvoorziening Floor Gordon plaatste samen met bbA-fractieleider Pieter Monkelbaan en de oprichter van de partij Linda Roos de laatste boom. Linda Roos had het idee aan het bestuur voorgesteld.

Lekkages warmtenet

Het was de bedoeling dat alle dertig bomen zouden worden geplant, maar er kwam een onverwachte kink in de kabel middels drie lekkages in het gebied van het warmtenet. Herstel zal nog ruim twee weken duren. De tien resterende bomen hebben een tijdelijke plaats aan de rand van de grondstrook gekregen.

Aanvankelijk was het plan om de bomen te plaatsen op de Golfbaan Amsteldijk van de familie Loogman. Toen dit bekend werd liet de gemeente aan bbA weten dat dit in strijd was met het bestemmingsplan. Maar wethouder Gordon vond het zo ’n origineel idee, dat zij de ambtenaren vroeg te zoeken naar een alternatieve locatie. Dat werd de strook grond op de hoek van de Rembrandtweg/Beneluxbaan. Floor Gordon: “ We steunen altijd dergelijke initiatieven. Hier hebben alle Amstelveners iets aan. De gemeente zal het ook onderhouden en een pad aanleggen, zodat de mensen de noten kunnen oprapen”.

Groen en gezond

Fractievoorzitter Pieter Monkelbaan: “Groen en gezond past bij bbA; geheel in het kader van ons verkiezingsprogramma. Het blijkt dat walnoten uitermate gezond zijn om te eten. Bovendien kunnen we in de toekomst op deze plaats nog leuke dingen doen.”

De partij ontving al diverse leuke reacties. Inwoners boden diverse andere notenbomen aan of wilden een boom adopteren. De officiële viering van het 30 jarig bestaan van bbA zal op zondagmiddag 4 juni worden gehouden. Voor een deel uiteraard op het terrein waar. de walnotenbomen zijn geplaatst.

Foto: Wendy Yau Leung

Advertenties

Accuraat