Zoek
Sluit dit zoekvak.

Eerste waaghalzen melden zich op de Poel

De eerste schaatsers hebben zich vandaag gewaagd op het ijs van de Poel. Wethouder Floor Gordon spotte vanuit haar werkkamer een tweetal waaghalzen op de populairste schaatsplek van Amstelveen. Overigens is de benaming waaghalzen niet voor niets, het ijs is nog lang niet betrouwbaar genoeg om het gewicht vele schaatsers te kunnen dragen.

Liefhebbers die ondanks het dunne ijs toch een rondje Poel willen doen kunnen het beste voorzorgsmaatregelen nemen. Neem touw, ijspriem, ijsstok en een fluitje mee, meldt de schaatsbond op zijn website. Ook wordt geadviseerd om nooit alleen op pad te gaan. De brandweer Amsterdam-Amstelland geeft geen specifiek advies voor waar wel en niet kan worden geschaatst maar adviseert met klem om uit te kijken op het dunne ijs. “Houd de berichten van de diverse ijsclubs in de gaten,” is het advies.

De kans dat we dit weekend massaal kunnen schaatsen op de Poel lijkt overigens zeer klein. Er komen nog maar drie nachten met lichte vorst aan en voor zondag staat er alweer dooi op programma.

Foto: twitter Floor Gordon

 

 

 

Advertenties