Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Enorme ravage bij afbreken viaduct A9/Keizer Karelweg

Vanmorgen (vrijdag 21 april) is begonnen met de sloop van het viaduct van de A9 bij het Stadshart. De werkzaamheden duren tot en met zondagmiddag. Maandagmorgen om 05:00 uur zal de weg weer toegankelijk zijn. De sloop levert indrukwekkende beelden op.

Rijkswaterstaat heeft drie volledige dagen nodig om het viaduct te slopen. Inmiddels zijn de werkzaamheden in volle gang. Als alles volgens schema verloopt zal zondagmiddag rond een uur of vier het viaduct verdwenen zijn. Het verwijderen van al het beton zorgt voor de nodige overlast. Direct omwonenden hebben oordopjes gekregen en in sommige gevallen worden mensen ondergebracht in een hotel.

Vanwege de enorme stofvorming wordt er constant met water gespoten om zo de overlast te voorkomen. De verwijdering van het viaduct is onderdeel van de verbreding van de A9. De bedoeling is dat alle werkzaamheden in 2026 zijn afgerond

Omleiding

Tot maandagochtend is de Keizer Karelweg ter hoogte van de A9 en de op- en afritten (afrit 5) naar het Stadshart afgesloten. Alleen de oprit richting Amsterdam/Utrecht is open. Het verkeer zal worden omgeleid via de Amsterdamseweg of de Beneluxbaan. Fietsers worden omgeleid via de keerpuntweg.  Voor voetgangers en mindervaliden is er een pendeldienst die op afroep beschikbaar is.

Advertenties