Zoek
Sluit dit zoekvak.

Enquête over inrichting Stadsplein maakt duidelijk dat er weer een fontein moet komen

De enquête die de gemeente Amstelveen eerder dit jaar hield over de toekomstige inrichting van het Stadshart heeft ruim 3000 reacties opgeleverd. Het merendeel koos voor een stadsplein dat een actieve en afwisselende sfeer kent. Ook moet er veel groen komen en natuurlijke houten elementen. Maar de grootste wens is de terugkeer van een fontein.

Wethouder Floor Gordon reageert opgetogen over de uitkomst van de enquête. “Dat het stadscentrum groener, bruisender en gezelliger moet worden, was al duidelijk. Maar nu weten we ook welke sfeer het centrale plein moet krijgen, namelijk actief en afwisselend, met knusse hoekjes tussen bomen om elkaar te ontmoeten.”

Van de 3000 respondenten willen er maar liefst 1200 dat er houten banken komen in plaats van stenen zitjes. Het grootste verzoek is om een waterelement aan het plein toe te voegen. Dat er een fontein moet komen, of terugkeren eigenlijk, is maar liefst 2000 keer genoemd. De hele uitslag van de enquête is terug te vinden op denkmee.amstelveen.nl

Het doel is om in 2025 te starten met de herinrichting van het Stadsplein.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner