Zoeken
Sluit dit zoekvak.

‘Explosie tijdens feestavond in P60’: hulpdiensten oefenen calimiteit in Amstelveens poppodium

Veel brandweer, ambulances en politie maandagavond op het Stadsplein in Amstelveen. Op straat werden diverse mensen geholpen door hulpverleners en er werd zelfs iemand gereanimeerd. Gelukkig geen echt incident, maar een oefening van de hulpdiensten.

Het scenario was dat zich bij P60 een explosie had voorgedaan tijdens een feest. Hierdoor waren veel gewonden en moest er binnen een flinke brand geblust worden. Ook moesten veel ‘feestgangers’ ergens worden opgevangen en medisch behandeld worden.

Omstanders bij het incident, allemaal figuranten, moesten door agenten op afstand worden gehouden, waarbij uiteindelijk zelfs aanhoudingen zijn verricht.

De oefening was georganiseerd door de brandweer van Amstelveen. Daarnaast deden brandweercollega’s van Uithoorn en Nieuwveen mee aan de oefening.

BHV’ers

Voor de BHV’ers van P60 een goed moment om hun procedures en vaardigheden te oefenen. Het pand was snel ontruimd en de BHV’ers (medewerkers van P60) ondersteunden de hulpdiensten goed.

Bij de oefening sloot ook de ambulance aan en trainden politiestudenten mee. Uniek was ook de komst van een COPI (Commando Plaats Incident) waarbij leidinggevenden van alle hulpdiensten gezamenlijk de aanpak van het incident bespreken. Ook voor hen was het een uitdagend scenario om te beoefenen.

Alle slachtoffers waren uiteindelijk snel gered en de brand was vlot onder controle. Na afloop zijn tijdens de evaluatie alle leerpunten met elkaar besproken. De oefenleiding kijkt terug op een zeer geslaagde oefening.

Bekijk hieronder die foto’s die VLN Nieuws maakte van de oefening.

Advertenties