Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Explosief ontploft bij pand Veilmeesterweg, bedrijf werd oktober 2022 al beschoten

Veilmeesterweg

Aan de Veilmeesterweg op bedrijventerrein De Loeten is in de nacht van 9 op 10 mei een explosief afgegaan voor een bedrijfspand. Het pand raakte beschadigd maar er vielen geen slachtoffers.

Omstreeks 03.45 uur kwam er een persoon op een scooter uit de richting Noorddammerweg aangereden. Deze persoon stapte vervolgens van zijn scooter af en plaatste een explosief voor het rolluik van het bedrijfspand. Het explosief ging af waarbij schade aan het rolluik ontstond. De persoon op de scooter vluchtte kort na de explosie in de richting van de Noorddammerweg. Op het moment van de explosie waren mensen aanwezig in het pand.

Mogelijk achterliggend conflict

De recherche is direct een onderzoekt gestart. Het rechercheteam wil daarom graag in contact komen met mensen die meer weten over wie het explosief heeft geplaatst en mensen die meer weten over de toedracht van een mogelijk achterliggend conflict. Naar aanleiding van deze explosie is het bedrijfspand tijdelijk gesloten. In oktober 2022 is het pand al tweemaal beschoten.

Beschikt je over beeldmateriaal van de periode voor, tijdens of na het incident, bijvoorbeeld afkomstig van beveiligingscamera’s, videodeurbellen of dashcam’s in nabij geparkeerde voertuigen? Dan komt het onderzoeksteam graag in contact. Heb je daarnaast iets gezien of gehoord, wat het onderzoek verder zou kunnen helpen? Mensen kunnen zich melden via 0900-8844 of anoniem via 0800-7000.

Foto: VLN

Advertenties

Accuraat