Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Extra raadsvergadering over zorgwekkende financiële situatie Cobra Museum: ‘Maatregelen op zeer korte termijn’

Het Amstelveense college van B&W houdt 13 september een extra raadsvergadering over de zorgwekkende financiële situatie die is ontstaan bij het Cobra Museum. Volgens de gemeente zijn “zorgvuldige doch directe maatregelen op zeer korte termijn nodig om de financiële zorgen rondom het Cobra Museum in banen te leiden.”

Onlangs werd bekend dat het Amstelveense museum in grote financiële nood verkeert. Zoals het er nu naar uitziet, stevent Cobra af op een tekort van €700.000 euro over 2023. Het Cobra Museum wijt de rode cijfers aan tegenvallend bezoek en hoger uitgevallen kosten.

Volledig inzicht in financiën

Het college wil nu dat er een gedegen analyse van de liquiditeitspositie van het museum wordt uitgevoerd, waarbij het volledig inzicht in de financiële situatie moet krijgen. Daartoe is aanvullende informatie opgevraagd bij het museum.

Lees ook: Cobra Museum in financiële nood, tekort van zeven ton over 2023 dreigt

“Daarnaast zal er ook juridisch advies worden ingewonnen om de gevolgen van de verschillende door het museum aangereikte scenario’s in kaart te brengen, voordat we verdere stappen overwegen,” schrijft het college in een brief aan de gemeenteraad. “We willen ervoor zorgen dat alle aspecten en gevolgen van de verschillende scenario’s, die niet zonder risico’s zijn, zorgvuldig worden gewogen teneinde met elkaar een weloverwogen besluit in deze te kunnen nemen.”

Liquiditeitstekort

Deze week werken de gemeentelijke teams van kunst en cultuur en financiën aan het analyseren en beoordelen van de verzamelde informatie. De analyses, bevindingen en adviezen worden tijdens de B&W-vergadering van 5 september besproken. Aansluitend is een extra raadsgesprek gepland op 6 september waarin het besluit van B&W wordt toegelicht. De extra raadsvergadering heeft 13 september plaats omdat het Cobra Museum uiterlijk half september uitsluitsel nodig heeft in verband met het liquiditeitstekort dat dan zal gaan ontstaan.

Advertenties