Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Flat Uilenstede 13 uur zonder stroom: Duwo wijst naar Liander en Liander wijst naar Duwo

flat uilenstede

Het was een donker en koud weekeinde voor veel bewoners van de lichtblauwe flat op Uilenstede. Zaterdagavond rond 22.00 uur viel namelijk de stroom uit op Uilenstede. Alle flats op de campus kregen na enige tijd weer stroom maar in de lichtblauwe flat bleef het donker.

“Op sommige verdiepingen was zelfs helemaal geen water waardoor sommigen hun toilet niet konden doorspoelen. Andere studenten moesten koud douchen,” vertelt een van de bewoners aan 1Amstelveen.

Een korte stroomstoring kan iedereen overkomen. Maar de dag erop was er nog steeds stroom in de bewuste flat. “Koelkasten en vriezers ontdooien, verwarmingen staan uit – en dat met deze kou. Geen stroom om telefoons of laptops op te laden, tosti’s te maken (belangrijk!) of het licht aan te doen. En dat dus ruim 13 uur,” vervolgt de bewoner.

Nadeel voor een van de bewoners was dat die zondag een verhuizing had gepland. Toch lastig als je op de vijfde etage woont en de lift het niet doet.

De bewoners in de flat waren ondertussen ten einde raad. “Liander, de netbeheerder gaf Duwo de schuld, en Duwo, de woningcorporatie, gaf Liander de schuld. Om gek van te worden!”

Uiteindelijk kwam er een medewerker van Liander om de problemen op te lossen. Maar de studenten weten nog steeds niet wie de eindverantwoordelijke is. “Maar dat weten de betrokken instanties zelf ook niet,” reageert de opgeluchte bewoner van de flat.

Advertenties