Zoek
Sluit dit zoekvak.

Fractievoorzitter bbA Ruud Kootker verlaat gemeenteraad in maart

Ruud Kootker vertrekt per 1 maart als raadslid en fractievoorzitter van Burgerbelangen Amstelveen (bbA). De reden is dat hij woonplaats Amstelveen verruilt voor Eindhoven. Hij zal als fractievoorzitter worden opgevolgd door de huidige vice-voorzitter Pieter Monkelbaan. 

Het aanstaande vertrek komt volgens bbA niet helemaal als een verrassing. Kootker had al plannen om over een paar jaar naar Brabant te verhuizen. Het idee daarbij was na afloop van de huidige raadsperiode, dus na 2026. “Maar er hebben zich mogelijkheden voorgedaan, die we niet mogen laten lopen,” aldus Ruud Kootker.

Hoewel hij dus nog vier maanden te gaan heeft, kijkt de bbA-er met veel voldoening op zijn periode als Amstelveens raadslid terug. Kootker: “Ik ben trots op een heleboel zaken. We zijn erin geslaagd op te klimmen tot de derde partij van de stad met nu vijf zetels. Bovendien hebben we laten zien, dat bbA in hart en nieren een lokale partij is met een inhoudelijke en stabiele signatuur. Ik vertrek met een gerust hart omdat ik weet dat er een sterke fractie is om de belangen van de Amstelveners te vertegenwoordigen.”

De voorzitter van bbA Peter Bot zegt: “Ruud had ons al een paar weken geleden op de hoogte gesteld. Het gevolg was dat we in alle rust als bestuur, na overleg met de overige fractieleden, Pieter Monkelbaan konden voorstellen als nieuwe fractievoorzitter. Als vicevoorzitter van de fractie werkte hij al intensief met Ruud samen. Wij zijn ook heel blij dat wij voor de opengevallen plaats in de fractie Dave Offenbach mogen presenteren als nieuw raadslid.”

Advertenties