Search
Close this search box.

Fusie brengt veel succes voor turnvereniging United Amstelveen

United

Turnvereniging United Amstelveen bestaat vijf jaar. De vereniging is een fusie tussen de Amstelveense turnclubs ODIN en FIT. Met de hypermoderne locatie ‘de Beweegbox’ kan er optimaal getraind worden. Voorzitter Karin Veltman: “We zijn er ontzettend op vooruit gegaan.”

Met steeds meer aandacht voor topsport blijven de talenten in volle vaart binnenstromen. Zo komen de turners niet alleen uit Amstelveen maar ook uit de regio en daarbuiten. Ook het opleiden van trainers is een belangrijk speerpunt. Dit gebeurt onder meer door goede opleidingen aan te bieden. Veltman: “Vanuit het bestuur is hier veel steun voor.”

Acrogym

Acrobatische gymnastiek (acrogym) wordt ook steeds populairder bij de vereniging. Deze tak van turnen is zich steeds meer aan het ontwikkelen binnen United Amstelveen. Dat komt ook door de prima faciliteiten van de Beweegbox.

De eerste vijf jaar lijken dus echt vruchten te gaan afwerpen voor United Amstelveen. Daarbij zijn er nog genoeg opties om verder te groeien. “Zo zijn ze bezig om een nieuwe groep op te starten voor mensen met een beperking. Van jong tot oud; iedereen moet kunnen sporten,” aldus een trotse Veltman.

Advertenties