Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gebruik en handel synthetische wiet op Amstelveense school: ‘Werking is erg verslavend’

wiet

Het Keizer Karel College heeft ouders van leerlingen gisteren per brief gewezen op het bestaan van synthetische wiet. De school zegt dat het middel sinds enkele weken wordt gebruikt rondom school.

Waar een reguliere wietjoint nog een duidelijk herkenbare geur heeft, geldt dit niet voor synthetische wiet. Het middel kan worden gebruikt door vapen. Gevaar is dat in de middelen, met merknamen als Spice en K2, vaak veel heftigere gemoedtoestanden veroorzaken dan ‘ouderwetse’ wiet. De kans op psychoses of andere bijwerkingen is dan ook veel groter.

Het KKC stelt dat de school niet de enige is die last heeft van synthetische wiet. “Vanuit de gemeente hebben wij vernomen dat dit nieuwe verschijnsel niet alleen op het KKC speelt, maar dat het veel breder en ook op andere plekken in Amstelveen voor problemen zorgt,” schrijft de school.

Maatregelen bij gebruik of handel

De schoolleiding van het KKC heeft signalen gekregen dat leerlingen drugs gebruiken maar ook dat er wordt gehandeld in het synthetische goedje. “Uiteraard nemen wij passende maatregelen zodra we dit merken. Als school kunnen wij dit niet tolereren. Wij handelen dan volgens het protocol dat wij hiervoor hebben.”

Het KKC hoopt dat ouders thuis het gesprek openen over het nieuwe fenomeen en dat de kinderen wordt gewezen op de gevaren voor de gezondheid. “Daarnaast kunnen er -zoals gezegd- gevolgen zijn voor de toekomst van uw kind bij ons op school als wij gebruik of betrokkenheid bij handel constateren,” aldus het KKC.

Advertenties

Cookieconsent met Real Cookie Banner