Search
Close this search box.

‘Geitenwollensokkentype’ roept Amstelveners op om bomen extra water te geven

geitenwollensokkentype

Simon Lutz van GroenLinks Amstelveen roept alle Amstelveners op, bomen in de stad water te geven. “We hebben in Nederland al 33 dagen geen regen meer gehad. Niemand houdt het vol om zo lang niets te drinken. Ook een boom niet. Dat kleine beetje regen van maandag is na een dag alweer verdampt.”

De aarde warmt steeds verder op, stelt Lutz. “Daardoor worden droge periodes langer. Dat merken wij op dit moment: we zitten in zo’n lange droogteperiode. Een boom kan niet even naar de sloot lopen om water te drinken. Wij Amstelveners moeten een handje helpen. Anders gaan er bomen dood.”

Let op stress bij bomen

Lutz vervolgt: ‘Kijk in je eigen omgeving of er bomen zijn die vrij recent zijn aangeplant. Let speciaal op tekenen van stress bij bomen: laten ze hun bladeren hangen? Worden de bladeren geel of bruin? Verliezen ze hun bladeren al in juni, juli of augustus? Dan is de boom aan het struggelen! De boom staat in de overlevingsstand: zonder bladeren verliezen bomen minder vocht. Je moet nu echt water geven!’ Lutz hanteert deze vuistregel: geef drie keer per week 10 liter water bij de stam.

Is Simon Lutz met deze oproep niet bang om te worden uitgemaakt voor geitenwollensokkentype of boomknuffelaar? “Nee, helemaal niet,” schatert hij. “Noem mij vooral zo, als je dat leuk vindt! Als je daarna de bomen maar water gaat geven. Laten we samen zorgen voor de onze bomen!”

Advertenties

Accuraat