Search
Close this search box.

Geklier in en rond De Meent door twee minderjarigen aanleiding voor steekpartij

De twee minderjarige daders die gisteren betrokken waren bij de steekpartij op het plein voor De Meent waren al enige tijd aan het klieren in het rond het buurthuis. Een man die tijdens het biljarten in het buurthuis al wat had gezegd over het gedrag, werd later opgewacht. De ruzie die buiten ontstond, ontaardde uiteindelijk in de steekpartij.

1Amstelveen is gevestigd aan de Orion en heeft bij de ingang een oude beveiligingscamera hangen. Op beelden is te zien dat de twee verdachten op het plein al aan het klieren zijn en gewone passanten lastigvallen. Ook schopt het tweetal elkaar.

Even voordat de twee zich op het plein bevinden is het duo uit De Meent gezet omdat ze ronduit lastig waren. De laatste dagen was de sfeer rond het ontmoetingscentrum al wat minder vriendelijk. Zo was een tweetal ramen ingegooid bij de Willem Alexanderschool. De plek waar dat gebeurde was naast de Meent.

Het slachtoffer maakt het naar omstandigheden goed. Hij is gisteren in het ziekenhuis geweest voor een aantal hechtingen bij hand en pols, laat hij 1Amstelveen weten.

Onrust rond De Meent is van alle tijden. Jongeren zorgen hier al sinds de opening begin jaren tachtig voor de nodige onrust. In 2019 vond er nog een steekpartij plaats voor De Meent.  De laatste tijd leek het echter weer rustig te zijn.

Advertenties

Accuraat