Search
Close this search box.

Gemeente laat prominente lokale topsporters advies geven om sportklimaat in Amstelveen op peil te houden

kira

Amstelveen is altijd een sportstad geweest. Dat blijkt ook uit de cijfers: Amstelveners sporten meer dan de gemiddelde Nederlander. De gemeente wil het belang van bewegen verder onderstrepen met een Club van Sportambassadeurs (CSA). Hierin nemen Amstelveense (oud-)topsporters zitting. Zij voorzien de gemeente gevraagd en ongevraagd van advies omtrent (beleids)ontwikkelingen en actualiteiten op het gebied van sport. De focus ligt hierbij op breedtesport.

De benoemde leden van de CSA zijn paralympisch profwielrenner Daniel Abraham Gebru, voormalig profhockeyer Ron Berteling, oud-wethouder sport Peter Bot, profvoetballer Carel Eiting, schermer Suhayl Nawar, voormalig profhockeyster Carole Thate, voormalig proftennisser Rolf Thung (voorzitter CSA) en profzwemster Kira Toussaint. Op korte termijn worden de leden officieel geïnstalleerd. 

Een van de doelen van de CSA is het signaleren van kansen en bedreigingen voor de Amstelveense sportsector en het leggen van verbinding met andere sectoren zoals onderwijs, cultuur, bedrijfsleven en de multiculturele samenleving in Amstelveen.

 “Om sport een nog belangrijkere rol te laten spelen in de Amstelveense samenleving is de Club van Sportambassadeurs opgericht die de gemeente vanuit de praktijk en eigen ervaring kan voorzien van onafhankelijk advies. We zijn er trots op dat deze topsporters tijd willen vrijmaken om Amstelveen op sportief gebied verder te verbeteren,” zegt sportwethouder Herbert Raat. 

Overigens wordt er weinig tijd van de drukbezette topsporters gevraagd. De ambassadeurs komen fysiek tweejaarlijks bij elkaar. In november vindt de eerste bijeenkomst plaats. Daarnaast kan iedere ambassadeur zijn expertise uitdragen en kan hen gevraagd worden hun discipline te promoten om inwoners te motiveren voor sport.

Advertenties