Search
Close this search box.

Gemeente start weer met nieuwe acties om woningen te verduurzamen

De gemeente Amstelveen start met isolatieaanpak gericht op verschillende inwonersgroepen in onze gemeente. Doelen zijn het verduurzamen van woningen gemakkelijker én voordeliger maken en energiebesparing stimuleren.

Er starten twee acties. De gemeente voert de aanpak van het Rijk uit, gericht op woningeigenaren met een laag energielabel (DEFG) en een WOZ-waarde van maximaal €608.000. Speciaal voor deze groep wordt er per woning tot €1.500 subsidie ter beschikking gesteld voor het aanbrengen van isolatie. De Isolatiesubsidie is beschikbaar voor 300 woningen. Woningeigenaren die in aanmerking komen ontvangen een brief en flyer met uitleg over deze aanpak.

Collectieve isolatie-actie Amstelveen Noord

Op 15 februari start de collectieve isolatieactie voor Amstelveen Noord. Woningeigenaren kunnen naast vloer/bodem- en dakisolatie ook kiezen voor glasisolatie. Ook deze doelgroep ontvangt een brief van de gemeente met het aanbod.

Ter voorbereiding op de collectieve isolatieactie is op donderdagavond 22 februari van 19.30 tot 20.30 uur een online informatiebijeenkomst gepland. Tijdens deze bijeenkomst wordt de isolatieactie toegelicht en kunnen inwoners uit Amstelveen Noord hun vragen stellen aan de gemeente, het Energieloket Amstelveen en de isolatieleverancier. Aanmelden voor de informatieavond kan via www.energieloketamstelveen.nl.

Inschrijven voor de collectieve isolatieactie

Huiseigenaren kunnen zich van 22 februari tot en met 21 maart 2024 vrijblijvend inschrijven voor de isolatieactie. Zij ontvangen een uitnodiging om een digitale woningopname in te plannen met de installateur. Tijdens deze woningopname geeft de installateur advies over onder andere het type isolatie. Kort na de woningopname ontvangen inwoners een persoonlijke offerte. Hierna kunnen inwoners besluiten of ze meedoen met de actie. Inschrijven voor de actie kan ook via www.energieloketamstelveen.nl.

Advertenties

Accuraat