Search
Close this search box.

Gemeente vindt geen goede locatie voor tweede (kleinschalig) afvalbrengstation in Amstelveen

Er is op het ogenblik geen goede locatie in Amstelveen om te de realisatie van een tweede (kleinschalig) afvalbrengstation te komen. Het huidige afvalstation wordt op termijn naar het zuidelijkste puntje van Amstelveen verhuisd (BTAZ*). Omdat deze locatie lastiger is te bereiken voor fietsers en inwoners uit Amstelveen-Noord is er onderzoek gedaan naar een tweede locatie.

Een zevental locaties is onderzocht zoals Escapade, Lang de Akker en Laan van Kronenburg. Toch stuiten alle op bezwaren zoals woningen in de omgeving en grondeigendom van derden. Daarbij bestaat het risico dat een tweede locatie die centraler is gelegen populairder wordt dan de nieuwe hoofdlocatie aan het einde van de Zijdelweg, schrijft het college van B&W in een brief aan de gemeenteraad.

Elektrische bakfietsen

Om mensen die geen auto hebben toch tegemoet te komen wordt gedacht aan om elektrische bakfietsen uit te lenen. Op het ogenblik staat er al een leenbakfiets bij ’t Fietshuys op het Stadshart. Deze service kan mogelijk worden uitgebreid met twee fietsen. Ook wordt gedacht aan de invoering van een mobiele milieustraat. De aanschaf hiervan bedraagt zo’n vier ton en de jaarlijkse kosten twee ton.

Het huidige afvalstation in Amstelveen wordt drukbezocht met de piek op zaterdag. Dan komen gemiddeld zo’n 850 Amstelveners naar de Grutterij. Ongeveer drie procent van de bezoekers komt niet met de auto.

* Bedrijventerrein Amstelveen Zuid. Dit ligt ten westen aan het einde van de Zijdelweg. Vlakbij de McDonald’s.

Advertenties