Zoek
Sluit dit zoekvak.

Gemeente weet niets over plannen Health City: ‘Nieuw sportcomplex naast oude niet wenselijk’

De gemeente zegt niets te weten van de plannen die Health City onlangs onthulde over nieuwbouw bij Escapade. De sportschool beweerde in een persbericht dat er contact was geweest met overheidsinstellingen over het plan. Dat blijkt niet zo te zijn. De ondernemer heeft zijn excuses aangeboden.

Lees ook: HealthCity Escapade wil luxe state of the art sportcentrum realiseren op eigen parkeerplaats

De fractie van D66 had naar aanleiding van het persbericht vragen gesteld aan het college van B&W. Ondertussen laat de gemeente weten dat er na aanleiding van de plannen een overleg staat gepland met de eigenaar van Health City.

Niet wenselijk

Het college is wel duidelijk als het gaat om het door Health City ontvouwde plan om een verouderd complex en een compleet nieuwe state-of-the-art sportschool naast elkaar te laten staan. “Het is niet wenselijk een nieuw sportcomplex met dezelfde sportfuncties te realiseren op het parkeerterrein als het huidige sportcomplex ernaast blijft bestaan.

De gemeente laat daarom ook weten dat een gesprek staat gepland met de verhuurder van het (voormalige) Health City-pand. D66 vraagt zich namelijk hardop af of het oude pand niet kan worden aangepast aan de (duurzame) eisen van de huidige tijd. Health City was huurder van het oude pand maar is wel eigenaar van de parkeerplaats ernaast.

Art Impression: Health City.

Advertenties