Search
Close this search box.

Genoeg alternatieven voor terugtrekken Pathé. “Ik zou graag een sisha lounge willen zien!”

pathe

Deze week liet bioscoopgigant Pathé een enorme bom vallen bij de gemeente Amstelveen. De bioscoopketen heeft namelijk alle plannen voor het openen van een vestiging in Amstelveen overboord gegooid. De oorzaak ligt bij de nasleep van COVID en de enorm gestegen bouwkosten.

Even terug naar 21 april 2022. Groot feest!  De gemeente Amstelveen en Pathé Theatres B.V. zijn er namelijk uit: er komt een Pathé bioscoop naar het Stadshart van Amstelveen. De bioscoop zou achter de Schouwburg komen met de hoofdingang direct aan het Stadsplein.

Een half jaar later kwam het eerste slechte nieuws naar buiten. De bouw van het bioscoopcomplex werd namelijk met een jaar uitgesteld. De redenen waar toentertijd al de gestegen bouwkosten, ook de hoge energieprijzen waren een belangrijke reden voor het uitstellen van de bouw.

Lees ook: Komst Pathé naar Stadsplein met een jaar uitgesteld

Vervolgens kwam de gemeente met een ultimatum: Pathé Theaters krijgt tot 31 januari de tijd om definitief aan de gemeente te laten weten of het bedrijf doorgaat met de ontwikkeling van een bioscoop op het Stadshart. Als Pathé voor 31 januari 2024 laat weten geen bioscoop te realiseren in het Stadshart, zou beëindiging van de overeenkomst volgen.

Terug naar het heden. Op 31 oktober 2023 laat Pathé weten niet verder te gaan met de plannen voor een nieuwe vestiging in Amstelveen. “Een enorme teleurstelling” laat wethouder Gordon weten in een reactie. Wel is de wethouder hoopvol over de toekomstplannen. “Er is plek voor een bioscoop dus als er een partij zich binnen het bestemmingsplan wil ontwikkelen dan kan dat wel snel”.

Lees ook: Ultimatum voor bioscoop Stadsplein Amstelveen: Pathé krijgt tot begin 2024 om bouw te bevestigen

Ook kijkt de wethouder naar andere opties wat betreft de bestemming. Zo is het idee voor een bioscoop niet in beton gegoten. Er wordt gekeken naar andere ideeën zoals een gamehall voor jongeren. “Daarnaast geldt ook dat we eigenlijk wat breder willen kijken dan alleen een bioscoopconcept. We missen gewoon heel veel voorzieningen voor met name jongeren. Je kan dus ook denken aan andere vormen van entertainment zoals gaming.”

Lees ook: College belandt in slechte film: bioscoopgigant Pathé komt niet naar Amstelveen

De Amstelveners hebben zo hun eigen mening hoe het gebied moet worden ingevuld. Zo zegt iemand: “Leuke winkels! Er zijn nu al heel veel winkels maar iets zoals een Primark zou leuk zijn.” Iemand anders weet wel wat Amstelveen nog mist: “Een sisha lounge! Die is er nog niet in Amstelveen, dus dat zou top zijn.”

Advertenties

Accuraat