Search
Close this search box.

George Thijs heeft alle vlaggen van de EK-deelnemers weer hangen: “Ik ben blij met Georgië”

Café Thijs in De Dorpstraat is de komend maand weer een waar museum, Eigenaar George Thijs heeft namelijk weer alle vlaggen van de deelnemers van het Europees kampioenschap voetbal aan zijn plafond hangen. Nieuwkomers in zijn collect zijn Georgië en Slovenië.

Al sinds 2013 is Thijs begonnen met het sparen van de vlaggen en sinds het WK van 2014 in Brazilië heeft hij ieder EK of WK alle deelnemers aan zijn plafond hangen. “Georgië en Slovenië had ik nog niet dus die heb ik moeten aanschaffen. Mijn verzameling bestaat nu al uit zo’n tachtig vlaggen en er gaan er over twee jaar weer heel veel bijkomen, want dan telt het WK voor het eerst 48 deelnemers.

Alle vlaggen hangen weer keurig op zijn plek. Alle wapens van de landen richting het Noorden en allemaal keurig op de juiste plek in de poule. Dus te beginnen met Duitsland en eindigde met Tsjechië. De vlaggen nablijven net zo lang hangen tot dat het land is uitgeschakeld. Thijs: “Na de eerste ronde verdwijnen er maar acht vlaggen, maar daarna gaat het snel hoor. Ik denk dat Portugal en Italië het langst blijven hangen en dat Portugal dan wint. Nederland zie ik tot de halve finale komen.

Advertenties

Accuraat