Search
Close this search box.

Goed voor Amstelveen ergert zich aan defecten bij liften GVB en stelt vragen aan college

De lokale partij Goed voor Amstelveen (GVA) maakt zich zorgen over de staat waarin liften bij de haltes van de Amstelveense tram verkeren. De partij heeft daarom vragen gesteld aan het Amstelveense college van B&W.

Medeaanleiding voor de vragen is een incident dat 7 september plaatsvond bij halte Zonnestein. Iemand kwam toen vast te zitten in de lift. Door het warme weer werd de situatie bijzonder onaangenaam voor de persoon die vastzat. Uiteindelijk moest de brandweer de ongelukkige liftgebruiker bevrijden en kwam er ambulancepersoneel aan te pas om het slachtoffer te verzorgen.

“Een vreselijke gebeurtenis en iets dat absoluut niet meer zou mogen gebeuren,” stelt GVA-raadslid Nachshon Rodrigues Pereira. Hij vervolgt: “De liften bij de perrons van de tram en metro vertonen vaker defecten en dit is voor veel Amstelveners -en ook bij onze buren in Amsterdam- een grote bron van ergernis en ongemak.”

Meer informatie over liften

GVA geeft aan graag te willen naar een situatie willen waarin de informatie rond de werkzaamheid van de liften up-to-date is, dat liften sneller worden gemaakt en dat bij een storing het verblijven in de lift niet gevaarlijk is. 

De partij wil daarom weten of de liften in Amstelveen allemaal nog voldoen aan de eisen van de huidige tijd. Ook wordt gevraagd of er een actieplan is beter te kunnen omgaan met  situaties zoals die zijn gebeurd op de warme dag in september. Daarbij oppert GVA het idee om het GVB alternatieven te laten aanbieden als een lift het niet doet, zoals bijvoorbeeld een pendelbusje op bestelling.

Advertenties