Zoek
Sluit dit zoekvak.

GPS-tracker leidt naar dader en Knaap-fatbike na overval Kazernepad

Een zogenoemde GPS-tracker op een Knaap-fatbike heeft geleid tot de aanhouding van een verdachte van een straatroof op het Kazernepad. Door de GPS-tracker kon worden gekeken waar de fiets zich bevond. Het leidde tot de aanhouding in Amsterdam-Zuid. Amstelveen werd dit weekend geteisterd door straatroven.

De straatroof van de Knaap-fiets had zondagavond plaats ter hoogte van de Molenweg. Net als de dag ervoor, kwamen twee jongens op een bromfiets op het slachtoffer af. Een van hen had ook deze keer krukken bij zich.

Lees ook: Drie berovingen op straat in een weekend: politie zoekt getuigen

De bijrijder stapte af en vroeg aan het slachtoffer of hij een proefrit mocht maken op zijn fiets. Het slachtoffer wist al hoe laat het was en gaf zijn fiets mee uit angst. Hierna zijn de twee verdachten gevlucht op de gestolen Knaap en de bromfiets waarmee zij aankwamen.

Amsterdam-Zuid

Omdat de fatbike was voorzien van een GPS-tracker kon de verzekering meekijken waar de fiets zich bevond. De fiets was inmiddels in Amsterdam Zuid. In samenwerking met collega’s van het hele district Zuid van de politie wed de fiets gevonden en kon één van de verdachten worden aangehouden.

De Knaap fiets is meegenomen naar het politiebureau voor onderzoek. Het slachtoffer zal later zijn fiets terugkrijgen.

De politie is nog op zoek naar de andere verdachte. Ben jij getuige geweest van dit incident of heb jij mogelijk één van de verdachte op beeld? Neem dan contact met ons met de politie en vermeld daarbij het zaaknummer 2023211231.

Advertenties

Accuraat