Search
Close this search box.

Gratis kaartjes openbaar vervoer voor minima worden aangeboden op Marktplaats

marktplaats

De gratis kaartjes voor het openbaar vervoer in onze regio, die onlangs beschikbaar werden gesteld voor mensen die dat nodig hebben, worden aangeboden op Marktplaats. Dat meldt De Telegraaf vandaag.

Lees ook: Gratis acht kaartjes voor anderhalf uur openbaar vervoer voor mensen met minimaal inkomen

De kaartjes konden via een speciale webpagina worden aangevraagd. De Vervoerregio Amsterdam benadrukte destijds dat kaartjes louter bedoeld waren voor mensen met een laag inkomen. In verband met de privacy mocht dit echter niet als keihard criterium worden gehanteerd. Zodoende kon iedereen die een adres invulde, aanspraak maken op de kaartjes.

Schande

Wie nu op Marktplaats kijkt, vindt met gemak een aantal aanbieders die de kaartjes weer willen doorverkopen. “Er zijn ov-kaartjes bij mensen terechtgekomen die ze, blijkbaar, niet nodig hebben en deze via online marktplaatsen te koop aan bieden”, reageert Melanie van der Horst, voorzitter van Vervoerregio Amsterdam, tegenover De Telegraaf. „Hoewel we wisten dat dit zou kunnen gebeuren, verbaas ik me er toch over dat van de actie misbruik wordt gemaakt.”

Ook op social media wordt schande gesproken van het aanbieden van de kaartjes. De Vervoerregio Amsterdam heeft destijds 730.000 kaartjes van €6,50 per stuk beschikbaar gesteld. Per adres konden acht kaartjes worden besteld.

Advertenties

Accuraat