Zoek
Sluit dit zoekvak.

GroenLinks kwaad over oplossing Ouverture: ‘Voetgangers en fietsers behandeld als tweederangs burger’

De Amstelveense fractie van GroenLinks wil dat het college van B en W met een alternatief verkeersplan komt voor de Ouverture. Dat is de weg die pal naast de Beneluxbaan onder de A9 doorgaat aan de kant van de wijk Bankras.

Door werkzaamheden aan de A9 is de weg daar versmald. Raadslid Stieneke Kruijer: “Drie keer raden wie de pineut is. Juist: de fietser en de voetganger. In de huidige situatie mogen auto’s nog wel door de Ouverture, maar fietsers en voetgangers niet.”

Kwaad

Kruijer is kwaad. “Voor de zoveelste keer word je als fietser of voetganger behandeld als tweederangs burger. En dat terwijl er al beperkingen zijn bij de andere doorgangen onder de A9, zoals bij het Kazernepad.”

Raadslid Simon Lutz valt haar bij: ‘Een auto kan makkelijker omrijden en die is dan veel minder tijd kwijt. Stel dat je als voetganger in Bankrashof moet zijn. Je bent dan minstens 5 minuten langer onderweg.’

‘Breek je nek voorzichtig’

De raadsleden roepen het college op om zo snel mogelijk met een alternatief verkeersplan te komen voor de Ouverture. Ze willen dat daarin rekening wordt gehouden met vooral de zwakke verkeersdeelnemers.

Lutz: “Je kunt niet verwachten dat fietsers en voetgangers die hier aankomen, de omweg nemen via het Keerpunt. Je ziet dan ook dat ze het doorgangsverbod negeren en alsnog de weg opgaan. Levensgevaarlijk.” Stieneke Kruijer: “De gemeente lijkt te zeggen: fietsers en voetgangers, breek je nek voorzichtig, toi toi toi. Dat moet je niet willen.”

Advertenties