Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Groots beachvolleybal-evenement keert terug naar Stadsplein

Het Stadsplein is in juni weer gastheer van een groots beachvolleybal-evenement. Voor het weekend van 17 en 18 juni wordt het plein ouderwets volgestort met vele kubieke meters zand om daar Amstelveen Beach te houden. Dit liet Sven Vismans van Amstelveen Sport gisteren weten voor de camera van RTVA.

In de jaren negentig ontstond het Amstelveense beachvolley-evenement aan de Oude Karselaan. Organisator en horeca-ondernemer Rob van der Monde van Abina nam het spektakel mee naar het Stadsplein waar hij destijds Café Du Monde opende.

“Het wordt een groot feest zoals de Amstelvener het kent van twintig jaar geleden.”Sven Vismans, Amstelveen Sport

Het beachfestival kende net als in de Oude Karselaan hoogtijddagen maar na een aantal jaar kwam de slop in het evenement. Uiteindelijk kwam het sportieve evenement niet meer op de agenda. In 2013 en 2015 kwam nog wel de City Beach Tour naar Amstelveen, maar de gezelligheid van de evenementen rond de eeuwwisseling werd niet meer gehaald. Vismans: ,,Maar het gaat weer komen en het wordt een groot feest zoals de Amstelvener het kent van twintig jaar geleden.”

Schooljeugd

Afgelopen zomer lag er in het kader van de Nationale Sportweek ook al een beachvolleybalveld op het Stadsplein. De velden werden toen gebruikt voor demonstratiewedstrijden. Ook de Amstelveense schooljeugd kon op doordeweekse dagen gebruik maken van de velden. In de nieuwe opzet van komende zomer wordt deze doelgroep ook niet vergeten. Het veld blijft namelijk enkele dagen liggen na de weekendactiviteiten

Sven Vismans is geen onbekende in de beachvolleybalwereld. Hij nam onder meer deel aan het WK en wist ook een keer Nederlands kampioen te worden. Het beachvolleyen werd Vismans dan ook met de paplepel ingegoten. Zijn ouders, Ruud Vismans en Irene van Uden, zijn al meer dan 25 jaar trotse eigenaren van The Beach in Aalsmeer.

Advertenties