Search
Close this search box.

Grootste melkpak ter wereld hangt langs A9 om aandacht te vragen voor werk lokale boeren

Veel automobilisten die zondag op de A9 ter hoogte van Ouderkerk reden, keken wel even vreemd op. Hoog in de lucht hing een 5 meter groot melkpak. En met die afmetingen mag het zich het grootste melkpak ter wereld noemen.

De acties was georganiseerd door Boeren van Amstel. Hiermee vraagt het lokale melkinitiatief aandacht voor de forse jaarlijkse besparing op foodmiles, de verbeterde verbinding tussen boer en burger en de impact op de biodiversiteit rondom de stad Amsterdam.

Weidevogels

Van iedere verkochte liter wordt 2 cent door de boeren gereserveerd voor natuurprestaties, zoals verlaat maaien, het verhogen van de biodiversiteit en extensieve beweiding. Dat gebeurt om de weidevogelstand te optimaliseren en de natuur te herstellen, in samenwerking met de Vogelbescherming. Zondag kon een cheque van 25.000 euro worden overhandigd aan de Vogelbescherming.

De ‘Boeren van Amstel’ is een coöperatie van 18 boeren uit de Ronde Hoep. Zij verwerken een deel van hun zuivel in een ambachtelijke fabriek. De melk verkopen zij lokaal, binnen de metropoolregio Amsterdam. De boeren bewandelen hiermee de weg van de korte keten, verminderen de foodmiles en dragen daarnaast ook nog zorg voor de weidevogelpopulatie. 

Advertenties

Accuraat