Search
Close this search box.

Hackathon Amstelveen: ‘Technische veranderingen kunnen juist aanvulling zijn op arbeidsmarkt’

hackathon

Bij de term Hackathon wordt altijd meteen gedacht aan donkere zaaltjes vol computernerds die belangrijke digitale infrastructuur op hun kwetsbaarheden testen. Toch kan het ook heel anders, zo bleek vorige week in ANNA. Daar werd gekeken wat de kwetsbaarheden van de arbeidsmarkt in de toekomst zijn en hoe daar op geanticipeerd kan worden. 

De arbeidsmarkt verandert op het ogenblik met de dag. Nieuwe hulpmiddelen zoals kunstmatige intelligentie (AI) kunnen een bedreiging zijn. Of is het juist een zegen en kunnen we er met AI voor zorgen dat we juist tijd krijgen om meer uit ons werk te halen? Dit soort vragen werden vorige week in ANNA beantwoord door belanghebbenden en betrokkenen uit alle lagen van de Amstelveense arbeidsmarkt. 

De Amstelveense Hackthon nam twaalf uur in beslag. In diverse groepjes werd gewerkt om te kijken hoe problemen op de arbeidsmarkt kunnen worden aangepakt. Juist door de diverse samenstelling van de deelnemersgroep kwamen er verrassende oplossingen aan het licht. Oplossingen waar ook zeker wat mee gedaan gaat worden, zo verzekerde wethouder Marijn van Ballegooijen. 

Uiteindelijk werd het idee voor de Zorgfluencer als beste beoordeeld. Bekijk de reportage die 1Amstelveen maakte van de dag. 

Advertenties