Zoek
Sluit dit zoekvak.

HealthCity Escapade wil luxe state of the art sportcentrum realiseren op eigen parkeerplaats

Healthcity

HealthCity is voornemens om een ‘state of the art’ multifunctioneel sportcentrum te realiseren op de eigen parkeerplaats die nu nog aan het naast het pand aan Escapade ligt. Onlangs werd bekend dat het fitnessbedrijf 18 juni stopt met de activiteiten in het oude pand.

Onder meer door corona, krapte op de arbeidsmarkt en stijgende energieprijzen is het voor HealthCity niet meer interessant om door te gaan in de oude sportschool. “Het huidige pand voldoet niet meer aan de hedendaagse eisen en daardoor ziet HealthCity zich genoodzaakt de huur op te zeggen en te stoppen met de exploitatie op deze locatie,” aldus de sportschool.

Ondergrondse garage

HealthCity gaat nu inzetten op een volledig nieuw modern pand naast de voormalige Escapadehal. In tegenstelling tot het huidige pand zijn het parkeerterrein en enkele omliggende stukken grond wel eigendom van HealthCity. Het bedrijf is nu voornemens daar een nieuw multifunctioneel sportcomplex met ondergrondse parkeerplaatsen te realiseren.

HealthCity is eigendom van Tom Moos, zoon van BasicFit-oprichter René Moos. “‘Op dit moment worden er gesprekken gevoerd met overheden om een luxe state of the art wellnesscomplex neer te zetten – waarmee we mikken op een hoger marktsegment – dat in alle gemakken en luxe zal voorzien en op alle gebieden duurzaam kan worden geëxploiteerd. We zijn ervan overtuigd dat hier nog steeds een markt voor is en zullen dan ook voor een ‘wauw effect’ gaan zorgen,” aldus Moos junior. 

Duurzaam

Het pand moet worden gebouwd met een duurzaam karakter. Naast een ruime fitnessruimte komt er grotere wellness- en saunaruimte, een zwembad, horecagelegenheid en diverse ruimtes voor onder andere yoga, boxing en cycling. Het nieuwe HealthCity hoopt binnenkort te kunnen starten met de realisatie van dit project.

Tom Moos realiseerde in 2018 ook een hypermoderne sportschool in Amsterdam voor het absolute topsegment: Saint & Stars.

Advertenties