Search
Close this search box.

Herken jij ze nog? De leerlingen van De Cirkel die deelnamen aan Klassewerk?

Wat een zoekopdracht op Youtube wel niet kan opleveren. De redactie van RTVA controleerde of het kerstkoor van basisschool De Cirkel op de goede manier was geïndexeerd en botste toen op een oude aflevering van Klassewerk. Een tv-programma dat van 1970 tot en met 1989 werd uitgezonden door de KRO. In Klassewerk namen scholen het tegen elkaar op en op Youtube staat de uitzending waarin De Cirkel deelnam.

De uitzending is al in 2011 op Youtube gezet en staat er daarom in verschillende delen op (vroeger mocht een filmpje op YT maar 10 minuten lang zijn). Presentator Hans van Willigenburg presenteerde de strijd tussen De Cirkel en een school uit Soestdijk. Ook komen er nog bekende artiesten uit langs zoals Shirley (‘Heel even’) en de Time Bandits (‘Only Shooting Love’). Tonny Eijk ontbreekt ook niet met Muziekwerk waarin leerlingen hun muzikale kunsten vertonen.

‘Amstelveen is geen stad’

Als we alles goed inschatten is de uitzending in 1983 opgenomen. Dat betekent dat de leerlingen die deelnamen nu ongeveer 50 jaar zijn. Mooi is hoe de leerlingen vertellen over Amstelveen. Onze gemeente wordt als een stad neergezet door een jongen. Van Willigenburg trekt dit in twijfel, want volgens hem heeft Amstelveen geen stadsrechten. Hij heeft daar overigens gelijk in.

Herken de jongens, meisjes en leraren die langskomen?

Advertenties