Search
Close this search box.

Hoop voor De Scheg: Bouwer Vorm wil haalbaar plan door veranderde marktomstandigheden

scheg

Er gloort toch hoop voor nieuwbouw in De Scheg-oost. Bouwer Vorm, die eerder aangaf de huidige plannen te willen stoppen, wil het project gaan herontwikkelen. Dit laat Vorm-topman Meurs weten tegenover Cobouw.

“Ons doel is tot herontwikkeling (herprogrammering en fasering) te komen om in het project Scheg de voor alle stakeholders gewenste woningen te realiseren binnen een haalbaar plan in de huidige marktomstandigheden,” heeft de bouwer aan de gemeente Amstelveen laten weten.

Verzoek tot intrekken ingetrokken

Vorm liet de gemeente eerder weten niet verder te willen en kwam met het verzoek om de verleende bouwvergunning in te trekken. Voor de plannen in De Scheg was ondanks de vele vraag naar woningen weinig belangstelling. De torenhoge prijzen en de veranderde woningmarkt lijken daar debet aan.

Lees ook: Woningen De Scheg niet populair door hoge prijzen: ‘Ik ben me te pletter geschrokken’

Meurs laat aan Cobouw echter weten dat het verzoek tot het intrekken van de vergunning weer is ingetrokken. “We hebben besloten het herontwikkelde plan in maximaal vijf fases te realiseren.” Cobouw verbindt daar de conclusie aan dat er andere woningen gaan worden gebouwd in een langzamer tempo.

Advertenties

Accuraat