Zoek
Sluit dit zoekvak.

Horeca-echtpaar Cantina de Corazon gaat door zolang het kan: ‘We beleven er zoveel lol aan’

cantina del corazon

Lachend kijkt Casper Rademaker naar de kleurige lampen boven zijn bar. “Komen ze je bekend voor? Ze hebben ook nog in Country Cantina gehangen,” zegt hij trots. “Veel klanten herkennen ze nog van ons oude restaurant aan de Bankrasweg.” 

Rademaker en zijn partner Sabrina Masselman zijn bijna vijftien jaar trotse uitbaters van Cantina del Corazon in Nes aan de Amstel. Het echtpaar heeft veel decoratie uit hun vorige horecazaken meegenomen. Met die ingrediënten en de tex-mex georiënteerde menukaart weten ze al jaren hun vaste klantenkring te overtuigen. “Tegenwoordig ook aangevuld met heerlijke tapas,” vult Sabrina snel aan.

Country Cantina

Het eerste restaurant van het horeca-echtpaar was de befaamde Country Cantina in de Middelpolder van Amstelveen. Het tweetal moest destijds noodgedwongen stoppen op deze locatie en week uit naar Loosdrecht waar ze vijf jaar een restaurant hadden dat ook de sfeer van Tex-Mex uitstraalde. 

Maar de twee verlangden toch terug naar hun vertrouwde regio. Uiteindelijk belandden ze in het pand gelegen in Nes aan de Amstel. Nu runnen ze met veel plezier het restaurant dat velen nog kennen als De Vergulde Zon. “Het is heerlijk hier,” zegt Sabrina terwijl ze naar buiten kijkt naar de Amstel. “Mooier kan toch niet?”

Zware periode

Sabrina en Casper hebben lastige jaren achter de rug. Net zoals bij veel horecazaken gooide de coronaperiode roet in het eten. Die periode hebben ze nu overleefd maar dat ging wel met horten en stoten. “Net toen ons restaurant weer mocht openen, kreeg Casper een hersenbloeding. Hij heeft er twee gehad. Dat maakte afgelopen periode best zwaar,” zegt Sabrina daarover.

Toch staat Casper weer achter de bar. Vele kilo’s lichter en met meer energie dan ooit. “Ik heb echt weer zin om er wat van te maken hier. We beleven er zoveel lol aan. Ik prijs me gelukkig dat we hier iets moois mogen en kunnen neerzetten.” 

Nesser gevoel

De schok was dan ook groot toen in de 1Amstelveen-reportage ‘Het Nesser gevoel’ door de eigenaar van het pand werd aangekondigd dat Cantina del Corazon te koop staat. Sabrina: “Het pand staat weliswaar in de verkoop, maar dat betekent niet automatisch dat wij er hier mee stoppen. Integendeel. Het nieuws dat het pand te koop staat is door sommige mensen verkeerd opgepakt. Helaas.”

Sabrina legt uit: “Natuurlijk wil ik niet heel moeilijk doen als een mogelijke nieuwe eigenaar iets heel anders van plan is met het pand.” Maar het liefst blijven we gewoon hier zitten. Want kijk nou toch eens rond, dit is toch een prachtige tent?”

Kijk de reportage ‘Het Nesser gevoel’

Trots loopt ze naar de kleine biertuin die ze schuin achter het pand hebben neergezet. “Op ons terras aan de Amstel kan wel eens hard waaien. Hier zit je net wat beschutter. Zo kan je heerlijk van de ‘corazon’ genieten in Nes aan de Amstel.” 

‘Alles kan hier’

Onlangs werd in het pand nog een ouderwetse Fireball-disco gehouden waar discotheek-eigenaar Peter Dol persoonlijk kwam draaien. De goede oude tijden werden weer met veel plezier herbeleefd. Casper: “Kleine feestjes tot een man of 130, verjaardagspartijtjes of andere leuke initiatieven.”Alles kan hier.”

De twee horecadieren zijn dan ook nog lang niet van plan om te stoppen. “Zolang het kan blijven wij hier zitten,” besluit het stel met een twinkeling in de ogen.

Advertenties