Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Iconische kicksenboom ziek, gemeente vergat voetbalvereniging in te lichten over kap

De iconische kicksenboom die al jaren voor de kantine van Amstelveen Heemraad prijkt, is vorige week gekapt omdat hij ziek was. De voetbalvereniging was echter niet geinformeerd over het neerhalen van de boom en was daardoor onaangenaam verrast. Een slordige foutje volgens de gemeente, die dan ook door het stof gaat: “We hadden bij een boom met een dergelijk functie natuurlijk eerst contact moeten opnemen.”

Al vele jaren worden afgedankte kicken in de boom voor het clubhuis van Amstelveen Heemraad gehangen. De boom leed echter aan essentaksterfte. DIt is een besmettelijk schimmelziekte. Om verdere verspreiding te voorkomen moest de boom worden gekapt. Dit gebeurde vorige week en de in boom gehangen kicksen werden voor de kantine achtergelaten. Het leidde tot verontwaardiging bij de leden van AmstelveenHeemraad.

‘Anders moeten aanvliegen’

De gemeente vertelt dat de procedure voor de kicksenboom onder noodkap valt. “Bomen die gekapt moeten worden door ziekte of omdat ze gevaarlijk zijn, worden in de krant en op onze website vermeld. Alleen hadden we dit bij de beroemde kicksenboom anders moeten aanvliegen. Onze excuses hiervoor.”

Op de plek van de kickesnboom wordt een nieuwe boom geplant. “Deze jonge boom kan de vele kicksen natuurlijk niet dragen. We hebben de voetbalvereniging daarom een hoogwerker aangeboden om de kicksen in een andere boom opnieuw op te hangen,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Foto’s: Hans van Beek

 

 

Advertenties

Accuraat