Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Internationale Dag van de Yoga zaterdag 17 juni in Amity International School

Op zaterdagochtend 17 juni 2023 wordt van 10.00 tot 12.00 uur de Internationale Dag van de Yoga gehouden bij Amity International School  aan de Amsterdamseweg 204 te Amstelveen. Deze ochtend wordt georganiseerd door de Ambassade van India uit Den Haag, in samenwerking met Stichting International Day of Yoga en Stichting Bridging the Gap.

Yoga is een 5000 jaar oude traditie uit India en bevat fysieke, mentale en spirituele oefeningen met als doelstelling harmonie van lichaam en geest te bevorderen. De Indiase Premier, Narendra Modi verklaarde tijdens zijn toespraak op 27 september 2014 bij de General Assembly van de United Nations: “Yoga is een geschenk van onschatbare waarde van de oude traditie van India. Yoga belichaamt de eenheid van geest en lichaam; gedachte en actie; terughoudendheid en vervulling; harmonie tussen mens en natuur. Yoga is een holistische benadering van gezondheid en welzijn. Het gaat niet om lichaamsbeweging, maar om het gevoel van eenheid met jezelf, de wereld en de natuur”.

Narendra Modi stelde de datum 21 juni voor als Internationale Dag van de Yoga, omdat die dag, de langste dag van het jaar is op het noordelijk halfrond en een speciale betekenis heeft in vele delen van de wereld.

Iedereen is zaterdag welkom bij de Internationale dag van de Yoga.Registratie is echter wel verplicht: https://bit.ly/IYDAmstelveen2023.

Foto: Erik Brolin via Unsplash

Advertenties