Zoek
Sluit dit zoekvak.

Intocht Sinterklaas Amstelveen 2022 (compilatie)

Duizenden kinderen hebben vandaag Sinterklaas onthaald in Amstelveen. Langs de route was het al druk maar op het Stadsplein stond het publiek rijen dik om de goedheiligman te verwelkomen.

Het weer zat mee en de sint en zijn gevolg waren bijzonder in hun nopjes. Na een paar jaar corona kon de tocht weer beginnen bij het Amstelveen College om via de Van der Hooplaan en het Oude Dorp richting Stadshart te trekken. Paard Ozosnel was echter wel wat onwennig. Dit zorgde voor enige vertraging. Op het Stadsplein werden de kinderen echter vermaakt door een groep professionele musicalpieten die voor een heerlijke vrolijke sfeer zorgden.

De organisatie toonde zich na afloop tevreden. Ondanks het vele publiek hebben de meeste kinderen toch een boks of handje van de sint of pieten kunnen krijgen. Ook was het mooi om te zien dat de vele nationaliteiten die Amstelveen vertegenwoordigt het sinterklaasfeest hebben omarmd. De Nederlandse liedjes werden luidkeels door kinderen meegezongen.

RTVA, AAN! Amstelveen en NH Nieuws deden live verslag van de bonte stoet en de activiteiten op het Stadsplein. Deze uitzending is ook terug te zien op de site. Geen tijd om de complete uitzending te zien? We maakten een vrolijke compilatie van een zeer geslaagde intocht.

Advertenties