Search
Close this search box.

Jet Smit (VVD) diep door het stof na tweet over moslims: ‘Drie nachten niet geslapen’

Smit

VVD-fractievoorzitter Jet Smit is woensdagavond diep door het stof gegaan vanwege haar zondag geposte bericht op X/Twitter. De tweet is ondertussen weggehaald maar Smit benadrukt nog eens veel spijt te hebben. Ook het bestuur van de lokale VVD veroordeelt het bericht stevig.

De fractievoorzitter plaatste de tweet als reactie op een andere tweet over de huidige situatie in Duitsland. De tweet was als volgt: ‘Welkom in 2023 in Duitsland: Als de moslims in Duitsland in de meerderheid zijn, zullen we Duitsland met geweld overnemen. De Duitse wetten zullen vervangen worden door de Sharia.

Lees ook: Tweet fractievoorzitter VVD over moslims explodeert: ‘Wildersiaans en beledigende haatzaaierij. Misselijkmakend’

Smit zegt al drie nachten niet te hebben geslapen. “Dit ben ik niet, zo sta ik niet in het leven. Het spijt mij oprecht,” laat ze weten in een verklaring en tegenover de camera van 1Amstelveen.

“Zondagochtend heb ik, gevoed door een emotie van grote zorg en in de haast, een waardeloze post de wereld ingestuurd waarmee ik een grote groep mensen onterecht heb geframed als dragers van een bepaald gedachtegoed en deze groep mensen daar enorm mee gekwetst,” schrijft Smit in de verklaring.

Ze vervolgt: “Het spijt mij vreselijk dat dit is gebeurd en ik wil dan ook hierbij nogmaals mijn oprechte excuses aanbieden aan degenen die het betreft. Tevens wil een met een zo groot mogelijke nadruk stellen dat ik volledig met hoofd en hart afstand neem van deze post.”

Het bestuur van de VVD heeft laten weten ondubbelzinnig afstand te nemen van de post en benadrukt dat de post niet namens de partij is geplaatst. 

Advertenties