Search
Close this search box.

John van ’t Schip begonnen aan monsterklus: ras-Ajacied moet zwalkend Ajax weer uit dal trekken

Schip

John van ‘t Schip staat als de nieuwe trainer van Ajax vandaag voor het eerst op het trainingsveld met zijn selectie. De van oorsprong Amstelveense voetballer/trainer is tot het einde van dit seizoen trainer van de zwalkende Amsterdamse hoofdmacht.

Van ‘t Schip werd gisteren gepresenteerd bij Ajax. In de diverse interviews die hij gaf, vertelde de oegfmeester dat hij een mogelijke trainersrol al had besproken met zijn vrouw Daniëlle die drie weken geleden overleed.

Gesprekken

“We hebben daar goede gesprekken over gehad,” zegt Van ’t Schip tegen de NOS. “Zij heeft van begin af aan gezegd: ‘Doen. Er vol voor gaan’. Dat gold voor een rol in het technisch management, maar ook in het geval ik het over moest nemen van Maurice Steijn.”

Lees ook: Amstelveense trainers Vos en Van ’t Schip moeten dolend Ajax weer op koers brengen

“Dat hebben we nog mooi met elkaar kunnen delen, het is een duwtje in de rug geweest. Zelf ben je met bepaalde dingen bezig, maar doordat we het met elkaar hebben besproken, is de keuze om het te gaan doen een stuk makkelijker,” aldus Van ‘t Schip tegenover Joep Schreuder.

NFC

John van ‘t Schip begon zijn voetbalcarrière bij NFC aan de Sportlaan. Na vier jaar bij NFC klopte Ajax in 1976 aan de deur. Hier speelde hij vijf jaar in de jeugd en maakte in 1981 zijn debuut in het eerste. De laatste jaren van zijn voetballoopbaan speelde ‘Bello Johnny’ bij CFC Genoa in Italië.

De trainersloopbaan van Van ‘t Schip liep onder meer langs FC Twente, het Nederlands elftal (assistent), Melbourne FC, PEC Zwolle en het nationale Griekse elftal.

Foto: Ajax

Advertenties