Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kerststukjesactie moet Amstelveense Urbanuskerk in de schijnwerpers zetten

Vrijwilligers van de Bovenkerkse Urbanuskerk in Amstelveen zijn druk in de weer met het maken van honderden kerststukjes. De verkoop moet genoeg geld opleveren om een volgende stap te kunnen zetten in de renovatie van de in 2018 afgebrande kerk. 

“We willen de kerk steeds weer mooier maken en willen nu geld inzamelen om de toren mooi uit te lichten”, vertelt vrijwilligster Michella Barentsen. De kerk is erg belangrijk voor Amstelveen, weet ze. “Een buurvrouw die in Amstelveen-Zuid werkt, zegt: ‘ja, ik kan die kerk zien vanuit mijn kantoor en daar is mijn thuis'”, vertelt ze glimlachend. 

Kringloopwinkels

En dus zijn de vrouwen de afgelopen maanden hard aan de slag gegaan met het verzamelen van oase, verlichting en een heleboel kerstviering. “Ik kijk wat ik kan vinden in de kringloopwinkels”, vertelt fanatiek vrijwilligster Wiepje Leijen. “Dan heb ik een bepaald thema en dan maak ik dat”, legt ze uit alsof het niets is.  Voor haar staat een imposant kerststuk dat hopelijk 65 euro op gaat leveren.

Maar ook voor de wat kleinere portemonnee is er genoeg te kiezen. Veel spullen die gebruikt worden voor de kerststukjes zijn gedoneerd, maar de dames hebben zelf ook een hoop gekocht. De schuur ligt tot de nok vol, dus ze kunnen helemaal losgaan.

Kerstuitzending Urbanuskerk

Op 24 december gaat de Urbanuskerk in Amstelveen weer open voor publiek. Meegenieten van de gezinsviering vanuit de gerenoveerde kerk? NH Nieuws zendt deze live uit! 

Ook Amstelvener Gerrit helpt een handje mee, maar aan kerststukjes maken begint hij niet. “Ik ben van de aan- en afvoertroepen en daar ben ik samen met mijn broer hartstikke druk mee”, vertelt hij vlak voor hij een lading kerststukjes naar een verzorgingshuis in de buurt brengt.

De kerststukjes zijn 17 december te koop op de kerstmarkt naast de Urbanuskerk, maar de voorverkoop is vandaag al begonnen. Elke euro gaat naar de renovatie van de kerk. 

Advertenties