Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kira Toussaint helpt kinderen zich veilig te voelen in water

In zwembad De Meerkamp is vanmorgen de Fibby geïntroduceerd. Een zelfredzaam zwemhulpmiddel voor kinderen vanaf twee jaar. Amstelveense en Olympisch zwemster Kira Toussaint, die ambassadrice is van de Fibby, maakte kinderen en ouders wegwijs met dit redmiddel. En dat in het zwembad waar ze zelf ooit heeft leren zwemmen.

In tegenstelling tot de ‘ouderwetse’ zwembandjes zorgt de Fibby ervoor dat de kinderen blijven bewegen in het water. De jonge kinderen gaan instinctief watertrappelen. “Bandjes leren je juist om heel passief te zijn,” legt Toussaint uit. “Dan denken de kinderen dat ze niets in het water hoeven te doen omdat ze al drijven. De Fibby stimuleert het bewegen wel waarmee de eerste stappen naar echt zwemmen worden gezet.”

Bewegen in water aanmoedigen

Omdat met de Fibby bewegen in het water wordt aangemoedigd, moet de kans ook kleiner worden dat jonge kinderen verdrinken na een val in het water. Toussaint: “Zo kunnen de kinderen zichzelf leren om veilig naar de kant te komen na een val in het water.”

Hugo van der Spek is bedenker van de Fibby en kijkt met trots naar de vele enthousiaste ouders en kinderen in het zwembad: “De kern is spelenderwijs het water ontdekken en daarmee de grensjes te verleggen. Dat is superleuk om te zien. Want ouders zijn ook trots!”

Advertenties

Accuraat
Cookieconsent met Real Cookie Banner