Search
Close this search box.

Kleine konijntjes gedumpt in afgesloten emmer in Amsterdamse Bos

konijntjes

Het is vakantie en dat betekent voor sommige diereneigenaren een reden om het huisdier te dumpen. Zo werden dit weekend twee lieve kleine konijntjes aangetroffen in een afgesloten emmer in het Amsterdamse Bos.

De Dierenambulance Ronde Venen/ Amstelland / Stichtse Vecht benadrukt dat het niet nodig is om huisdieren te dumpen. “Als je niet meer voor je konijn kunt zorgen, kunt u ook contact met ons opnemen, schrijft de organisatie op Facebook.

Overigens is het wettelijk verboden om dieren te dumpen. De maximumstraf voor misdrijven zoals het doden, mishandelen of verwaarlozen van een dier is momenteel drie jaar gevangenisstraf of een geldboete van de vierde categorie (€ 22.500).

Nieuwe wet

Onlangs heeft de Tweede Kamer ingestemd met een verhoging van de straffen en de boetes. Als de Eerste Kamer de nieuwe wet heeft aangenomen kan een boete van de vijfde categorie (€ 90.000) worden opgelegd. Bij dierverwaarlozing gaat de maximumstraf van zes maanden naar een jaar celstraf en een boete van € 22.500 in plaats van € 9.000.

Als je niet meer voor een dier kan zorgen, om welke reden dan ook, kan het beste meteen de Dierenambulance worden gebeld: 06-53315557

Foto: Dierenambulance Ronde Venen/ Amstelland / Stichtse Vecht

Advertenties