Zoek
Sluit dit zoekvak.

Kleurrijke kunstkoe rotonde Waardhuizen / Middenhoven besmeurd met groene verf

De kleurrijke kunstkoe die trots op de rotonde Praam/Gondel staat in de wijk Waardhuizen/Middenhoven is onlangs besmeurd met groene verf. De aangebrachte laag lijkt zo hardnekkig dat de koe vermoedelijk moet worden overgeschilderd.

Rob de Werker van de Stichting WaMi (Waardhuizen/Middenhoven) reageert verbijsterd: “Wie doet nou zoiets? We tasten echt volledig in het duister.”

Regenboog

De Werker werd gisteren en vandaag door diverse bewoners geattendeerd op de verfbeurt voor de WaMi koe. “We hebben diverse mailtjes gekregen. Niemand kan wat zeggen over de daders al had een wijkbewoner wel een vermoeden dat de vrolijke kleuren wellicht werden gezien als regenboog en dat de koe daarmee wordt gezien als uithangbord voor de LHBTQ-gemeenschap. Wellicht dat tegenstanders van deze beweging tot deze actie zijn overgegaan.”

Het is overigens niet de eerste keer dat de koe onder handen wordt genomen. Maar vorige keren ging het om een ludieke versieringen. Zo wordt wordt de koe rond de feestdagen regelmatig vrolijk versierd door anonieme wijkbewoners.

Lees ook: Regenboogkoe met kerstmuts in Middenhoven/Waardhuizen

De koe staat sinds 2016 op de rotonde is aangeschaft door Lex Bomgaars die destijds voorzitter was van het wijkplatform Waardhuizen-Middenhoven (WaMi). De rotonde was in de zomer en lente altijd vrolijk door de diversiteit aan bloemen maar kon wel een vrolijke noot gebruiken. Bomgaars zorgde destijds dat er een polyester koe kwam die werd beschilderd door kunstenaar Sergio Ferdini.

In beton gegoten

Het idee om de koe op de rotonde te zetten werd destijds door de gemeente omarmd. Zij hebben gezorgd dat de koe in beton is gegoten waardoor het bonte beest ook een storm kan doorstaan. Tegen een pot groene verf is het polyester rund echter niet opgewassen. “Het is allemaal zo flauw,” aldus De Werker. Als de mede-bestuursleden terug zijn van vakantie zal worden gekeken welke actie wordt ondernomen om de koe weer met vele kleuren te laten stralen.

Bekijk de reportage van RTVA uit 2016 over de koe:

Advertenties

Accuraat