Zoeken
Sluit dit zoekvak.

Knallend eindfeest project De Cirkel: Ouders en leerlingen halen tienduizenden euro’s op voor Flores

Met een spetterend eindfeest vol activiteiten en als klap op de vuurpijl de aanwezigheid van Kenny B en Trijntje Oosterhuis hebben leerlingen van basisschool De Cirkel woensdag een speciaal project afgesloten. Doel was om geld in te zamelen voor de bewoners van het eiland Flores in Indonesië. Met de nog onbekende opbrengst gaan toiletten en watervoorzieningen worden gebouwd.

“In het verleden hebben wij al grote bedragen opgehaald met dergelijke projecten en hele mooie doelen bereikt,” zegt adjunct-directeur Eefje ten Kroode van De Cirkel. “Ons laatste project was in Sierra Leone en hier hebben wij een schoolgebouw kunnen realiseren.”

Stichting Rupingh

Ze vervolgt: “Om het jaar kiezen wij een kleinschalige stichting met een prachtig doel in het buitenland waar wij geld voor gaan inzamelen. Dit jaar is het de eerste keer sinds Corona dat wij weer ons project mogen starten. Wij hebben gekozen voor stichting Rupingh, die zich dus inzet voor de bewoners op het eiland Flores in Indonesië.”

Het is nog niet bekend hoeveel alle activiteiten waaronder een sponsorloop hebben opgebracht. Maar dat het om tienduizenden euro’s gaat is nu al zeker.

Advertenties

Accuraat